Duurzame ontwikkelingsdoelen in de kappersbranche
De duurzame kapper is een sterk merk!

Over mij:

Mijn naam is Pieter Patje, kapper/ondernemer, wegens ziekte was ik genoodzaakt om te stoppen, daar ik me al jarenlang bezig hield met duurzaamheid in het algemeen en kwam toen op het idee om mijn oud vak te koppelen aan het thema duurzaamheid in de kappersbranche.

Waarom: toen onze oudste dochter geboren werd (1982) begon ik na te denken is het wel verstandig en verantwoord om in deze tijd wel een kind op de wereld te zetten, ja inderdaad in die tijd waren milieuvervuiling, zure regen, dunner worden ozonlaag en klimaatverandering was toen ook al een thema, op wat voor planeet groeien haar generatie en de volgende( mijn kleinkids ) op?

Om antwoorden te krijgen heb ik me toen aangesloten bij Greenpeace, die voor mij op dat moment objectief en betrouwbaar overkwam en dit bleek later terecht, bij hun ik veel geleerd over bovengenoemde thema,s en nog veel meer over aan moeder aarde gerelateerde onderwerpen. Daarnaast ben ik ook een aantal studies gaan volgen, milieu recht, duurzaam ondernemen en duurzame ontwikkelingen en milieuwetenschappen.  

Kappersbranche;

Waarom: helaas staat duurzaamheid niet of nauwelijks op de agenda in de kappersbranche, daarom ben ik begonnen met het schrijven van een concept ' Duurzaamheid in het kappersonderwijs ' , met als speerpunt met stip op nummer èèn,  het creëren van bewustwording aan de aankomende generaties kappers.  Van de gevolgen van o.a. het gebruik chemische producten, gereedschap, kappersbenodigdheden en het geven van chemische behandelingen, in de kappersbranche.

Roofbouw moeder aarde;

We praten dan over uitputting  grondstoffen, waterverbruik, houtkap en klimaatverandering, etc.

Hiervoor ga ik het begrip ' duurzame ontwikkelingsdoelstellingen ' ook wel SDG genoemd introduceren. Omschreven door de VN als: dat zijn 17 Sustainable Development Goals, of Duurzame ontwikkelingsdoelen, om de wereld tot " een betere plek te maken in 2030 ". Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede, verder nog gezondheid, onderwijs en schoon water, voor meer info zie website VN:   https://sustainabledevelopment.un.org 

Via deze website wil ik proberen om te kappersbranche te ondersteunen met tips en trucs om meer duurzaamheid in het onderwijs en in de bedrijfsvoering te implementeren. 

Voor vragen en of opmerkingen:

Mail: patje1206@hotmail.com 

Tel: 06-10985571

E-mailen