Duurzame ontwikkelingsdoelen in de kappersbranche
De duurzame kapper is een sterk merk!

Blogs

Met vooral aandacht voor de kappersbranche.

Weinig of geen aandacht voor duurzaamheid in de kappersbranche.

21 juni 2019,  Het Neoliberalisme 

De belangrijkste oorzaak ligt wellicht aan het economisch systeem van de bedrijfsvoering in de meeste kapsalons, omzet en winst staan centraal, medewerkers worden gezien kostenposten en andere kosten wegen zwaar mee in de het systeem.  Geen oog hebben voor het milieu, werkplezier, duurzaamheid in de onderneming, biodiversiteit en medewerkers als grote kostenpost zien, met andere woorden geld is de enige maatstaf  voor dit type bedrijf, ook wel het neoliberalisme systeem denken genoemd. Dit systeem is achterhaald en niet meer toe te passen anno 2019.


Duurzaam ondernemen is het nieuwe economisch model en is niet meer weg te denken. Consumenten worden kritischer en mondiger kiezen steeds meer voor duurzame producten, gezonde lifestyle, krijgen steeds meer een andere kijk op dierenwelzijn, zijn trots om cliënt te zijn bij een duurzame kapper en praten daar graag over. Duurzaam produceren en duurzame producten zijn inmiddels vast onderdeel geworden van het economisch verkeer en de laatste en persoonlijk motivatie, op wat voor een manier wil ik mijn geld verdienen, na mij de zondvloed  of je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.    

5 juli 2019, Klein gebaar, groot plezier.

Bij de vele uitlaatrondes met mijn Duitse herder Sunka in onze mooie stad Groningen, kijk ik altijd met veel belangstelling naar de creatieve etalages van de talrijke winkels  in de stad, tevens gaat mijn aandacht uit naar de voorkant van het pand. Lokt dit een bezoekje uit om naar binnen te treden of stoot het juist af?

E-mailen