Duurzame ontwikkeling(doelen)                                    in het Kappersonderwijs/branche.
 

Sommige gebieden op aarde zullen door de klimaatverandering met droogte en verwoestijning te maken krijgen, het KNMI voorspelt dat in de Hoorn van Afrika het weer aanzienlijk zal verruwen door meer extreme regenval en meer extreme droogste. Voor grote delen van zuidelijk Afrika voorspellen alle modellen een toename van droogte. 

 

Jij de duurzame kapper is een sterk merk!

__________________________________________________________________________________________________

23 januari 2020

Consument weet nog te weinig over 'Fast Fashion' 

De gemiddelde consument is zich nog niet bewust van de impact hoe hun kleding gemaakt word, hoeveel water er gebruikt moet worden om 1 kledingstuk te maken, dat kinderarbeid, onveilige werkomgeving, seksueel misbruik en slechte arbeidsvoorwaarden/omstandigheden nog steeds de normaalste zaak van de wereld is in de kledingindustrie.

 

De Nederlander zit nog niet te wachten op duurzame kleding en gaat vooral voor fast fashion. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van duurzame kledingmaker Labfresh. Slechts tien procent van alle kleding wordt gerecycled en we kopen voor honderden euro's per jaar nieuwe dingen.

Lees hieronder verder.

Bron:    https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/retail/33179/duurzame-kleding

_________________________________________________________________________________________________

23 januari 2020

Wie heeft er last van vlieg schaamte, nou de Nederlander dus niet!

Vlieg schaamte is een mythe: Nederlanders pakken het vliegtuig vaker dan de auto.

Stedentrips worden gemakkelijker dankzij goedkope vluchten. Mensen kiezen daardoor eerder voor het vliegtuig dan de auto als ze naar een Europese stad gaan", vertelt Marieke Politiek, directeur van NBTC-NIPO

Lees onderzoek hieronder verder.

Bron:  https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/retail/33141/vliegschaamte-nederlanders-onderzoek

____________________________________________________________________________________________________________

12 januari 2020

H&M geeft diverse tips om kleding langer te kunnen dragen.

Kledinggigant H&M komt met een lijst van handige tips om langer met je kleding te doen. Van het opzetten van een knoop tot een frisse nieuwe uitstraling van een oud vest. Met de tips hoopt de kledingwinkel dat mensen minder snel nieuwe spullen kopen, en dat daarmee de verspilling in de kledingindustrie afneemt.

Hieronder meer over H&M.

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/retail/33099/repareren-kleding-hm?fbclid=IwAR24DlQOfFAaB8dBW-u408LZPHQcT08S4g20WGQLI_gtDlRZvIAMWdUfoQU

____________________________________________________________________________________________

12 januari 2020

Gaaf zeg een nieuwe bieb, geen boeken maar een kledingbibliotheek! 

Wereldwijd geven we miljoenen euro's uit aan kleding en mode. De mode-industrie is hierdoor zelfs één van de grootste milieuvervuilers! Dat kan anders, vonden deze initiatiefnemers. Daarom startten ze een kledingbibliotheek. Bij de kledingbieb kun je outfits lenen voor speciale gelegenheden of voor een aantal weken. Ben je het zat? Dan ruil je het item gewoon weer om. Halló oneindige inloopkast! Wij selecteerden de leukste kledingbibliotheken van Nederland. 

Lees hieronder verder:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/de-leukste-kledingbibliotheken-van-nederland?fbclid=IwAR2m2l31TQqhL1iViNfOtL2Helfdi_lmXnASptoClbWxSrycR4-ohZ8biLk

____________________________________________________________________________________

_______________
E-mailen