Duurzaamheid in de kappersbranche
 

Stijging van de zeespiegel ontstaat door het toenemen van het watervolume in de oceanen. Door opwarming van de aarde zet water uit (thermische expansie) en smelten gletsjers en ijsplaten op land, zoals op Antarctica en Groenland. Het smelten van zee-ijs, zoals in het Noordpoolgebied, draagt nauwelijks bij aan een hogere zeespiegel. Regionale niveauverschillen worden veroorzaakt door oceaanstromingen en verschillen in zwaartekracht, temperatuur en zoutgehalte. 


Jij de duurzame kapper is een sterk merk!

 __________________________________________________

Duurzaamheid wordt voorwaarde voor bedrijven om te overleven.

Quotes

‘Mijn stelling/overtuiging is: bedrijven die stellen uitsluitend op de wereld te zijn om financiële resultaten te behalen, hebben geen bestaansrecht. Dat geldt voor bedrijven, maar zeker ook voor hun merken.’

‘Duurzaamheid wordt een voorwaarde voor merken om te kunnen overleven, net als veiligheid/gezondheid en betaalbaarheid dat nu al zijn. Wie niet kan bewijzen duurzaam te werken bestaat in 2030 niet meer.’

(Jeroen Smit, onderzoeksjournalist en schrijver van bestsellers) 

_________________________________________________

 20 februari 2020

Tweede hands interieur is hip en duurzaam.

Wie overweegt om te gaan verbouwen of het interieur te gaan vervangen, hierbij enkele tips: nieuwkoop is dit meer van tijd, vraag je leveranciers of er nog tweede hands interieurspulletjes of gereedschappen (droogkap, wasunit/machine/droger etc.) te krijgen, of op marktplaats kun je kijken, of in de kappersbladen.

Hieronder kun je nog verder info vinden over tweede hands spullen.

Bron: https://www.bedrock.nl/tweedehands-meubels-kopen-noodzakelijk/

_________________________________________________

19 februari 2020

Het winkelcentrum van de toekomst.

Als je een bedrijf hebt of werkt in een winkelcentrum, dan lees hieronder verder hoe het winkelcentrum van de toekomst er uit komt te zien.

De klant is leidend, speel in op de behoefte van de omwonenden, maak het sfeervol en gezellig de toekomstige winkelcentrum word steeds meer een ontmoetingsplek.

Bronhttps://retailtrends.nl/news/59495/het-wijkwinkelcentrum-van-de-toekomst?utm_source=email&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=RN&utm_content=2020-02-18

_________________________________________________________________

17 februari 2020


'Ga naar de natuurkapper'

Zegt Suzanne van Wylick, beleidsadviseur van ROC Friese Poort, ze gaat zelfs een stap verder over duurzaamheid in de kappersbranche.


,,Mijn tip is dan ook breder: ook het onderwijs zou moeten inzetten op verduurzaming van het kappersvak. Het gaat hier ook om de veiligheid en de gezondheid van de kappers.’’

Lees hieronder verder:

 
Bronhttps://www.lc.nl/friesland/Alle-Beetjes-Kies-voor-een-natuurkapper-25352677.html___

___________________________________________________

17 februari 2020

HOE GEZOND / ONSCHULDIG IS SHAMPOO EN CONDITIONER?

Een mooi geschreven blog over shampoo en conditioners, wat voor ingrediënten ze bevatten en de invloed ervan op haar en hoofdhuid, aan te raden voor de liefhebbers.

Lees hieronder verder:

Bron: https://moniquevandervloed.nl/hoe-gezond-onschuldig-is-shampoo-en-conditioner/

____________________________________________

16 februari 2020

Wist je dat kappers grote vervuilers zijn?

Auteur: Richard Bindels 

Richard Bindels is een van de koplopers die duurzaamheid in de kappersbranche op de kaart probeert te zetten, door o.a. spreekbeurten te geven op kappersopleidingen, dit is een van zijn vele blogs. 

Wanneer we ‘bewuste’ kappers vragen wat duurzaam voor hen betekent, komen er diverse antwoorden zoals:  

  • Verpakkingen
  • Scheiden van afval
  • Zonne-energie
  • Waterbesparing
  • Aardwarmte

Elke stap is een stap in de juiste richting, maar helaas mis ik in dit rijtje een hele belangrijke stap. Namelijk het product.
Producten, waar kappers elke dag mee werken. Haren, hoofdhuid en kappershanden komen hier de hele dag mee in aanraking. Mijn inziens zijn producten het meest belangrijke onderdeel betreffende duurzaamheid in de salon. In het bijzonder de haarverf: een boosdoener van vele haar- en huidproblemen en tevens een grote milieu vervuiler. Het overzicht hieronder geeft je een beeld van veel voorkomende en schadelijke ingrediënten in haarverf.

Lees hieronder verder:

Bron: https://www.wiewathaar.nl/wist-je-dat-kappers-grote-vervuilers-zijn/


E-mailen